Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
10.09.2017 16:14 - Синдикатът (Дистанции) - две години от премиерата
Автор: emikelangello Категория: Изкуство   
Прочетен: 459 Коментари: 0 Гласове:
0



 Здравейте!

На 22.09. 17г. (петък) се навършват две години от премиерата на "Синдикатът" (Дистанции). Събитието ще отбележим с прожекция в легендарното кино "Влайкова", в град София.

Заповядайте!

„Синдикатът“ е некомерсиален проект, създаден под формата на киносериал. Сюжетът му разказва за възникването и развитието на едно ново общество ("мафия" от артисти, наречена "Синдикатът"), чиито идеални цели са съживяването и популяризирането на изкуството, културните и общочовешките ценности в България.

Пилотната серия "Дистанции" акцентира върху появата на така важния за всяко действие първоначален импулс, превърнат в откровена провокация, отправена към артистичното съсловие, обществото и най-вече Държавата в лицето на нейните управници.

Проектът е анти-его настроен. Акцентът умишлено е изместен от личността на артиста и е насочен към неговия акт на творчество.

Пилотната серия "Дистанции" е създадена без държавна или частна субсидия. 


„Синдикатът“ има пред себе си няколко основни задачи:

1.В разрез със съвременните комерсиални тенденции, наложени от телевизионните сериали, кино сериалът има за цел да реабилитира стойностите на изкуството и функциите му да провокира съзнанието и да въздига духа на неговия свидетел – зрителя.

2. „Синдикатът“ експериментира с различни жанрове и стилистики. Събирайки ги в обща видео платформа, проектът изследва тяхната съвместимост и възможните връзки помежду им с цел създаване на допълнителни полета за действие и привличане на нови публики.

3. Приоритет на "Синдикатът" е подпомагането на артисти от всички области на изкуството, поощряване на по-млади творци, разгръщане на техния потенциал и предоставяне на алтернативи в една все по-трудна културна обстановка.

4. Наред с творческата, "Синдикатът" има и социална мисия - да подпомага хора в неравностойно положение, чрез организиране на благотворителни прожекции, всички средства от които, отиват в полза на хора в затруднено положение. Надяваме се, че чрез развитието на проекта ни ще имаме възможността да бъдем още по-полезни.


"СИНДИКАТЪТ" (ДИСТАНЦИИ)

Жанр: ноар, мистерия, комедия, драма

Режисьор: Пенка Кубратова

Сценарист: Пенка Кубратова

Оператор: Пенка Кубратова

Участват: Пенка Кубратова, Пенка Кубратова, Пенка Кубратова и други.

Държава: България

Година: 2015

Продължителност: 28 мин

Субтитри: български (когато се налага)

ВХОД: 5 лв

ЗАБЕЛЕЖКА: След прожекцията ще се състои дискусия, в която ще можете да зададете въпросите си към някои от участниците и да получите още по-голяма яснота относно проекта "Синдикатът".



Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: emikelangello
Категория: Изкуство
Прочетен: 182389
Постинги: 70
Коментари: 111
Гласове: 5831