Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
12.04.2016 16:27 - Синдикатът (Дистанции) в Дом на киното - ексклузивна прожекция
Автор: emikelangello Категория: Изкуство   
Прочетен: 1336 Коментари: 1 Гласове:
4

Последна промяна: 13.04.2016 20:46

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
image

Здравейте!

Имам щастието да оповестя ексклузивната прожекция на Синдикатът (Дистанции) в Дом на киното. Събитието ще се състои на 21.04 (четвъртък), от 19:00ч.

Заповядайте! 

„Синдикатът“ е некомерсиален проект, създаден под формата на кино сериал. Сюжетът му разказва понякога с духовит, друг път с болезнено сериозен тон за възникването и развитието на едно ново общество (мафия от артисти, наречена Синдикатът), чиито идеални цели са съживяването и популяризирането на изкуството и културните ценности в България, и проследяването на последствията от тези действия.

Пилотната серия "Дистанции" акцентира върху появата на така важния за всяко действие първоначален импулс, превърнат в откровена провокация, отправена към артистичното съсловие, обществото и най-вече Държавата в лицето на нейните управници.

Проектът е анти-его настроен. Акцентът умишлено е изместен от личността на артиста и е насочен към неговия акт на творчество.

„Синдикатът“ има пред себе си няколко основни задачи:

1.В разрез със съвременните комерсиални тенденции, наложени от телевизионните сериали, кино сериалът има за цел да реабилитира стойностите на изкуството и функциите му да провокира съзнанието и да въздига духа на неговия свидетел – зрителя.

2. „Синдикатът“ експериментира с различни жанрове и стилистики. Събирайки ги в обща видео платформа, проектът изследва тяхната съвместимост и възможните връзки помежду им с цел създаване на допълнителни полета за действие и привличане на нови публики.

3. Приоритет на Синдикатът е подпомагането на артисти от всички области на изкуството, поощряване на по-млади творци, разгръщане на техния потенциал и предоставяне на алтернативи в една все по-трудна културна обстановка.

Пилотната серия "Дистанции" е създадена без държавна или частна субсидия. Бюджетът за следващата серия ще се сформира от сумата, събрана от продажбата на билети.


Черно-бял
Език: български
Продължителност: 28 мин.

ВХОД: 5 лева.

След прожекцията ще се проведе дискусия относно сънуваното от нас и видяното от Вас. Междувременно, ще имате възможността да се насладите на някоя друга изненада, както и на някоя друга чаша вино също.

(Повече информация можете да откриете във фейсбук-събитието)
 



Гласувай:
4



1. emikelangello - "Код: две-нула-едно-пет...
12.04.2016 16:45
"Код: две-нула-едно-пет-гама-омега-делта.

Културата се управлява от поредния несъстоятелен министър.

Творческите съюзи и комисиите са опорочени.
Подкрепата на общините е имитация.
Всички индикации са налице - държавата е абдикирала от изкуството.

Пораженията са огромни...

Балетът и операта са превърнати в мит. Циркът е по-скоро метафора.Музиката се крепи единствено от Бандягите, Насекомите, Сърмата и Таралежа.

Забравило Урока си, останало без Чест, киното гние в Отчуждение. Литературата се търкаля надолу по близкото Възвишение. Театърът е На ръба.

В тези времена на духовно страдание изкуството е в състояние на будна кома, а кризите на морала, чувствата и интелекта се гаврят с тялото му.

Но истинската жертва е не то, а неговият свидетел - човекът.

Усъвършенстването на поведението и личността на индивида е
прекратено. Следва регресия, която довежда до разпад на обществото.

Една деликатна персона на име Пенка Кубратова отказва да приеме тази ситуация и решава да действа според убежденията си. Заради своята съпротива тя е обявена извън закона..."
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: emikelangello
Категория: Изкуство
Прочетен: 181846
Постинги: 70
Коментари: 111
Гласове: 5831